Znanje tujih jezikov je zelo pomembno

Svet je lep, ko se razumemo! Tako pravijo na jezikovni šoli Mint International House d.o.o. in mi se z njimi strinjamo. Skupaj smo sodelovali pri izdelavi infografike in ugotovili, da je znanje tujih jezikov pomemben faktor pri iskanju ali menjavi zaposlitve.

Analiza, navedena v infografiki, navaja nekaj pomembnih dejstev, ki jih delodajalci zahtevajo pri objavi zaposlitvenih oglasov. Na podlagi aktivnih zaposlitvenih oglasov je nastala sledeča statistika:

  • Najbolj pogosto zahtevano znanje tujega jezika je nemški jezik.
  • Vsak peti oglas zahteva znanje vsaj dveh ali več tujih jezikov.
  • Ni več stereotipno, da je določena regija opredeljena na določen tuj jezik (na primer, da se znanje italijanskega jezika splača učiti le na Primorskem, itd.).
  • Znanje tujih jezikov, kot so francoščina, ruščina, hrvaščina, srbščina in španščina še dodatno pritegnejo delodajalce.
  • V tehnoloških in znanstvenih kategorijah kar vsak tretji oglas zahteva znanje kar treh tujih jezikov, pri opravljanju dela kot komercialist ali tržnik pa pri vsakem petem oglasu zahtevajo znanje treh tujih jezikov. Tudi za kadrovika je priporočljivo znanje vsaj dveh tujih jezikov.

Več pomembnih statističnih dejstev lahko najdete na sledeči povezavi: http://www.mint.si/medijski-koticek/predstavitev-mint-ih-ljubljana/infografika/infografikaznanje-tujih-jezikov.

Vir: Portal mojazaposlitev.si in www.mint.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.