Vzgajanje mladega perspektivnega kadra je temelj za razvoj

Od letos dalje je Fakulteta za elektrotehniko bogatejša še za eno dejavnost več. Šempetrsko podjetje Letrika Lab ponuja študentom elektrotehnike vključitev v njihov industrijski proces.

S tem bodo študentje dobili novo priložnost za sodelovanje v njihovi stroki, podjetje pa mlad perspektiven kader.

»S selitvijo in prenovo prostorov Fakultete za računalništvo in informatiko, je del teh prostor zasedlo šest podjetij,« se dejal Papič, dekan fakultete, ki ima 11.000 diplomantov.

Letrika Lab je zadnje podjetje, ki se je naselilo v prostore fakultete. Slednja zaposluje 2500 ljudi, svoje izdelke pa izvaža in prodaja kar v 48 državah. S fakulteto sodelujejo že od leta 2008, sedaj pa si je zadala cilj, da poveže študente in industrijo ter tako okrepi sodelovanje med katedrama mehatronike in mikroekonomske tehnologije.

Glavni namen je pridobiti diplomante s področja naravoslovja in tehnike ter jih vključiti v razvojne projekte. Poudarek je predvsem na raziskovalcih na področju avtomobilistične elektronike in mehatronike ter ustvarjanje novih vrhunskih kadrov za razvoj podjetja. Direktor Lekrike Lab, Robert Žagar dodaja, da bodo vsako leto v študijski program vključili 8 do 10 študentov iz višjih letnikov. Ti bodo spoznali proces in bodo kasneje tudi primeri za zaposlitev. Pri tem pa v Letriki Lab pričakujejo samoiniciativnost in multifunkcionalnost posameznikov.

Projekti, ki jih bo Letrika Lab izvajala so kompleksni in obsežni industrijski izzivi s področij močnostne elektronike, mehatronike, električnih pogonov in mikroelektronike. Študentje bodo sodelovali tudi pri bazičnih raziskavah s področjih novih tehnologij in materialov, novih konceptov in pristopov ter novih algoritmov.

Podjetje poudarja, da bo takšno sodelovanje pozitivno vplivalo na promocijo slovenske znanosti in povečanje ugleda fakultete. Med drugim pa je tudi zaupalo, da bo ena od nalog povezana z multinacionalko Mahle, s čimer bi povečali zanimanje za razvoj novih izdelkov in tehnologij ter prisotnost na trgu.

Vir: Časopis Delo


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.