Več kot 200 slovenskih podjetnic je začelo samostojno podjetniško pot

S koncem prejšnjega leta se je predstavilo 228 novih samostojnih podjetnic, ki so uspešno zaključile program spodbujanja ženskega podjetništva.

Program spodbujanja ženskega podjetništva si pripravili na Zavodu za zaposlovanje in je potekal v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, javno agencijo SPIRIT Slovenija in GZS (Zbornico osrednjeslovenske regije).

Program je potekal v spomladanskem in jesenskem obdobju, skupno je usposabljanje uspešno zaključilo 425 žensk, med njimi je 240 že samozaposlenih. Vse ženske, ki so uspešno zaključile program, so prejele certifikat, tiste izmed njih, ki so se samozaposlile, pa so prejele subvencijo za samozaposlitev.

Na Zavodu za zaposlovanje so pripravili katalog vseh poslovnih idej in storitev, ki so se jih podjetnice začetnice lotile. Poslovne ideje so iz področja izobraževanja, oblikovanja, zdravstva športa, poslovnega svetovanja, turizma in drugih dejavnosti.

Več informacij o prispevku najdete tukaj, kjer je na voljo tudi zgoraj omenjeni katalog poslovnih idej in rešitev slovenskih novonastalih podjetnic.

Vir: Zavod za zaposlovanje RS

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.