Vabljeni na 16. Študentsko areno!

Študentska arena aktivira mlade! Potekala bo od 20. do 22. oktobra 2015 na Gospodarskem razstavišču, tam pa bo ponovno tudi ekipa portala mojaZaposlitev.si.

Že 16. Študentska arena bo zopet poskrbela za prijetno druženje, slikovite sejemske prostore, mreženje, kul in uporabna predavanja, zaposlovanje, zabavo, šport in kulturne poslastice. 

Tradicionalno bo vse mlade aktivirala na številne načine:

  • z okoli 60 kul in uporabnimi predavanji v okviru IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA;
  • z več kot 40 plesnimi, pevski in drugimi točkami mladih talentov in v finalu Vzajemninega karaoke izziva s Klemnom Bunderlo na ŠTUDENTSKEM TRGU,
  • mrežnike in mrežnice v okviru MALE ŠOLE MREŽENJA, kjer bodo osvojili vse veščine mreženja za vsakdanjo komunikacijo, predvsem pa pri iskanju zaposlitve in novih priložnosti,
  • športne in glasbene navdušence s PROGRAMOM URBANE PLOŠČADI,
  • prave mestne aktivirance v PROGRAMU MESTNE OBČINE LJUBLJANA,
  • iskalce novih informacij pa na sejmu, kjer se predstavljajo ORGANIZACIJE IN PODJETJA s področja študija, zaposlovanja, osebnih financ, zdravja, okoljevarstva, literature, kulture idr. Potekala bosta tudi novi Zaposlitvena avenija mladih in Start-up avenija, kjer boste lahko preizkusili svojo srečo na predstavitvi delodajalcev in preverili, kako uspešna je lahko vaša podjetniška ideja.

V rubriki NE ZAMUDI! pa izpostavljamo večje zanimivosti Študentske arene, ki jih ne gre spregledati! Na prvem »stress out« parku se bomo podali v spopad v zorbingu, čisto javno in brez zadržkov bomo ustvarili kakšen grafit  in še veliko drugega!

Vstop prost!

Več na:

www.dobimo.se

 facebook.com/studentskaarena

 twitter.com/studentskaarena

 

Poiščite nas na Študentski areni!

Tudi letos bo naša ekipa portala mojaZaposlitev.si prisotna na Študentski areni, vabimo vas, da nas poiščete na našem razstavnem prostoru kot tudi, da se nam pridružite kar na dveh zanimivih predavanjih, ki jih bo vodil naš sodelavec Gregor Mesarić, in sicer prvo predavanje bo že v torek v okviru Male šole mreženja, kot odlično nadaljevanje pa v sredo nadaljuje s predavanjem na temo, kako družabna omrežja lahko vplivajo na zaposlitev.

 

Torek, 20. oktober, 2015 | 15.30–16.15

MREŽENJE KOT NAČIN ISKANJA ZAPOSLITVE

Predava: GREGOR MESARIĆ, mag. poslovnih ved in skrbnik ključnih strank pri portalu mojaZaposlitev.si

Poznamo dve vrsti iskanja zaposlitve, eno je pasivno, kar pomeni standardno prijavo na oglas, pošiljanje CV-jev na slepo … Drugo pa je t. i. proaktivno iskanje zaposlitve, kamor spada tudi mreženje. Tekom predavanja si bomo pogledali, kaj je namen dobrega mreženja, kdo se mreži, kaj lahko pričakujemo od svojih mrežnih kontaktov in kako se ga lotiti.

 

Sreda, 21. oktober, 2015 | 14.00–15.00, predavalnica ITAK

MOČ LINKEDINA IN VPLIV OSTALIH DRUŽBENIH OMREŽIJ NA MOJO ZAPOSLITEV

Predava: GREGOR MESARIĆ, mag. posl. ved in skrbnik ključnih strank pri portalu mojaZaposlitev.si

Ni več dovolj, da skušamo z zanimivim in udarnim CV-jem prepričati delodajalca, sedaj moramo v isti sapi poskrbeti, da ga obenem ne odvrnemo s svojo spletno podobo. O tem, kako sodoben kadrovik obravnava našo prijavo in zakaj je LinkedIn orodje, ki ga na svoji karierni poti nikamor ne smemo spregledati, pa izveste na našem predavanju.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.