POZOR! Nova uredba o varstvu osebnih podatkov

Z dnem 25.5.2018 začne veljati nova uredba o varstvu osebnih podatkov - GDPR (General Data Protection Regulation), zato smo na portalu mojazaposlitev pripravili krajšo brošuro o novostih in novih zahtevah varovanja osebnih podatkov.

Živimo v visoko tehnološki družbi, kjer je praktična dostopnost do medmrežja privedla do masovne obdelave podatkov, ki jo s težavo nadzorujemo. Uporaba družbenih omrežij in pospešen pretok informacij o posameznikih je povzročil, da se je obseg zbiranja in izmenjave osebnih podatkov bistveno povečal. Nagel razvoj digitalizacije je s seboj poleg pozitivnih lastnosti prinesel tudi težave. Dogajajo se kraje internetih domen, zlorabe osebnih podatkov in celo trgovanje z njimi. Vse pogosteje smo tudi priča hekerskim napadom in vdorom v informacijske sisteme.

EU je zato z zavedanjem sprejela, da je potrebno zagotoviti pravico ljudi do varstva osebnih podatkov na evropski ravni. Z Uredbo je vzpostavila skupna pravila za vse države članice, s katerimi zagotavlja, visoke standarde varstva osebnih podatkov v vseh državah EU. Predpisuje strožje izvajanje pravil pri obdelavi in hrambi osebnih podatkov, ter uvaja nove instrumente za pridobitev nadzora nad osebnimi podatki. Med drugimi bo potrebno imeti v podjetju osebo pooblaščeno za varstvo podatkov,  posameznik bo imel večji nadzor nad lastnimi podatki, za obdelavo osebnih podatkov bodo strožji  pogoji, idr.

Za vas smo pripravili krajšo brošuro, ki povzema ključne novosti, ki jih mora vedeti vsak delodajalec, da se izogne morebitnim težavam pri varovanju osebnih podatkov.

Brezplačno brošuro si lahko ogledate ali prenesete s klikom na spodnji gumb.

  

                                        

Pripravil: mojazaposlitev.si
* BROŠURA JE INFORMATIVNE NARAVE, za vsa dodatna vprašanja se posvetuje s pravno službo oziroma s pristojnim organom.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.