Novost v izvajanju delovnega preizkusa pri delodajalcih

V delovni preizkus se odslej lahko vključijo brezposelni, prijavljeni pri Zavodu za zaposlovanje, ne glede na starost in trajanje brezposelnosti.

Novost pri javnem vabilu je v razširitev ciljne skupine brezposelnih oseb, v delovni preizkus se namreč lahko prijavijo vse brezposelne osebe, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, ne glede na čas brezposlenosti in starost.

O delovnem preizkusu smo lansko leto pisali že v članku z naslovom Delovni preizkus 2016 za brezposelne starosti najmanj 30 let.

Delodajalci lahko svojo ponudbo na javno povabilo oddajo na območni enoti Zavoda za zaposlovanje v kraju, kjer imajo sedež podjetja. 

V času delovnega preizkusa brezposelni udeleženci lahko osvojijo različne veščine, spretnosti in znanja, ki si pri delodajalcu lahko pridobijo zaposlitev, sklenejo delovno razmerje. Do sedaj se je pri delodajalcih zaposlilo že več kot 70% odstotkov brezposelnih oseb, ki so sodelovali v programu.

Delovni preizkus poteka najmanj 100 ur in največ za 1 mesec. V tem času udeleženec pridobiva veščine, znanja in izkušnje pod vodstvom mentorja, ki ga določi delodajalec, v tem času pa delodajalec in udeleženec nimata sklenjenega delovnega razmerja.

Več informacij o delovnem preizkusu si lahko pogledate na povezavi tukaj.

Vir: Zavod za zaposlovanje RS

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.