Napoved novih projektov za zaposlovanje brezposelnih

Zavod za zaposlovanje RS v kratkem napoveduje javno povabilo za delodajalce, kjer bodo na voljo sredstva za zaposlovanje mladih, starih do vključno 29 let.

Ciljna skupina bodo mladi iskalci zaposlitve, stari do vključno 29 let in so na Zavodu za zaposlovanje RS prijavljeni kot brezposelne osebe najmanj tri mesece. Prednostno bodo v program vključene osebe, ki so že dalj časa brezposelne in osebe, ki še niso bili zaposleni.

Delodajalec bo za zaposlitev kandidata preko javnega povabila prejel do 5.000 € subvencije. V načrtu je, da bi se s pomočjo programa zaposlilo 1.300 mladih iskalcev zaposlitve. 

Do višje zaposljivosti v Podravju

Večja zaposljivost se načrtuje v podravski regiji, kjer se pripravlja nov projekt imenovan "Štartaj kariero s potencialom!". Projekt je vreden milijon evrov, ki jo izvaja Fundacija Prizma, vanj pa bodo vključene zaposlene osebe, ki so že v odpovednem roku ali se jim izteka pogodba o zaposlitvi za določen čas. 

Usposabljanje brezposelnih oseb

Zavod za zaposlovanje RS v sodelovanju z Ministrstvom za delo pripravlja program z naslovom "Učne delavnice", v katerem bo na voljo cca. 3,5 milijonov evrov sredstev za ranljivejše brezposelne osebe. V tem programu bo slednja ciljna skupina pridobila kompetence in veščine, ki jim bodo omogočile lažji vstop na trg dela.

Več informacij o prihajajočih projektih bomo objavili sproti, ko bodo javna povabila odprta. Več informacij o trenutnem napovedniku pa si lahko pogledate na povezavi tukaj.

Vir: topjob.finance.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.