Karierni tabor za absolvente

Na Univerzi v Ljubljani bo naslednji teden od srede 10.2. do petka 12.2.2016, potekal karierni tabor za tiste študente, ki še ne vedo, kakšen poklic jih veseli oziroma še ne vedo, kje bodo iskali zaposlitev.

Program bo zajemal šest koristnih delavnic, kjer bo poudarek na pripravi življenjepisa in pripravi motivacijskega pisma, potekalo bo tudi pregledovanje in popravljanje že napisanih življenjepisov pod vodstvom strokovnjakov. Tema pogovorov bodo zaposlitveni razgovori, kako učinkovito poiskati delo ter kako si učinkovito do zaposlitve pomagati z LinkedInom. Karierni tabor bo potekal v prostorih rektorata Univerze v Ljubljani, na spletni strani Univerze v Ljubljani pa si lahko pogledate podrobnejši program (obvezna je prijava).

Preko spletne strani revije Delo si absolventi lahko pomagajo s spletno interaktivno aplikacijo, kjer lahko iščejo študijske programe po poklicnih področjih ali po fakultetah, od leta 2009 dalje pa vse do leta 2015, za katerega so dodani še podatki o zaposljivosti. Ta podatek pomeni čas pridobitve zaposlitve osebe z določenim izobrazbenim nazivom (pridobljenim po zaključku študija določenega študijskega programa), ki je bila v lanskem letu prijavljena kot brezposelna na Zavodu za zaposlovanje.

Vir: Časopis Delo, 5.2.2016, www.delo.si, www.kc.uni-lj.si    

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.