Finančna podpora Tvoja prva zaposlitev EURES do januarja 2017

Vloge za finančno podporo v projetku Tvoja prva zaposlitev EURES lahko mladi iskalci zaposlitve in delodajalci oddate do januarja 2017. Po novem je starostna meja za iskalce zaposlitve dvignjena na 35 let, državam članicam EU pa sta se pridružili še Norveška in Islandija.

Cilj projekta Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je namenjen iskalcem zaposlitve indelodajalcem, je finančno pomagati približno 1.800 mladim pri zaposlitvi v drugi državičlanici EU, na Norveškem ali Islandiji. 

Nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (Your first EURES job – YfEj) je švedski zavod za zaposlovanje, kot partner v projektu pa se mu je pridružil Zavod RS za zaposlovanje.

V projektu Tvoja prva zaposlitev EURES lahko sodelujete tudi mala in srednje velika podjetja, ki želite zaposliti mladega iskalca zaposlitve (v starosti od 18 do 35 let) iz druge države EU, Norveške ali Islandije.

Na podlagi predložene vloge lahko pridobite finančno podporo za uvajanje v delo, jezikovni tečaj ter administrativno in namestitveno podporo kandidatu. Tako si olajšate vključevanjemladega iskalca zaposlitve iz druge države v svoje delovno okolje. Za pridobitev finančne podpore morate izpolnjevati glavne pogoje.

EURES Slovenija, ki deluje v okviru Zavoda RS za zaposlovanje, že od leta 2012 sodeluje z različnimi partnerji in tudi kot samostojni nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES. V tem času se je v okviru omenjenega projekta v drugi državi članici EU zaposlilo 173 slovenskih državljanov.

Preberite več o tem, kaj vam omogočajo finančne podpore, katere pogoje morate izpolnjevati in kako oddate vlogo v okviru projekta: Tvoja prva zaposlitev EURES.

Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.