Facebook napoveduje spremembe v prihodnosti

Nedavno je v Kaliforniji v San Franciscu potekala dvodnevna Facebook konferenca F8, ki jo podjetje priredi za svoje razvijalce. Obetajo se spremembe, predvsem na področju robotike, virtualne resničnosti in video vsebin.

Vizija podjetja Facebook oziroma njegovega ustanovitelja Marka Zuckerberga je osredotočena na dejstvo, da je treba potrošnike in podjetja čim bolj tesno povezati med seboj.

Vir slike: www.youtube.com

Robotizirani odzivniki - Facebook Messenger

To pomeni opravljanje avtomatiziranih nalog, ki jih bodo izvršili spletni roboti v komunikaciji z uporabniki. Tovrstni roboti bodo najbolj zaželeni kot vodiči po restavracijah, lokalih, barih, v turizmu (nastanitve), pri izdelkih v spletni trgovini ter v medijih. Ti pametni roboti bodo prepoznavali fotografije in izvedli celoten prodajni postopek preko pogovornega sistema z uporabniki.

Virtualna resničnost

Facebook se nagiba k širjenju svoje storitve Live, ki bi bila posebej oblikovana kot aplikacija. S tem podvigom želijo opogumiti uporabnike k večjemu številu predvajanja video vsebin.

Video vsebine

Facebook je predstavil tudi novo kamero, ki bo zmožna snemati video vsebine velikih formatov. Ta kamera je primerna za snemanje fotografij in video vsebin v 360-stopinjskem formatu, ki si ga bo mogoče ogledati na različnih napravah. Poleg kamere je v ospredju tudi programska oprema, ki bo združila video vsebine iz vsake kamere v en 360-stopinjski video.

Več novosti si lahko ogledate na spletni strani konference F8, kjer so že pripravili video povzetek zanimivih predavanj.

Vir: www.mladipodjetnik.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.