Evropski karierni center za umetnike tudi v Ljubljani

Ljubljana bo bogatejša za nov projekt, imenovan Evropski karierni center za mlade umetnike – Triple Bridge. Namenjen bo celovitemu izobraževanju mladih umetnikov na umetniškem področju kot tudi na drugih.

Pobudnik kariernega centra je Branimir Slokar Akademija v sodelovanju z Živo Polj Peršuh, ki je del okrilja Ljubljana Festival. V projektu bodo sodelovali tudi nekatere tuje ugledne institucije, kot so italijanska nacionalna akademija Santa Cecilia ter nizozemski in črnogorski filharmonični orkester.

Izobraževanja bodo potekala na področjih umetnosti, kot tudi na področjih marketinga, digitalnih medijev, v komuniciranju in v kulturnem menedžmentu. Programe bo vodilo 20 profesorjev, vsebine izobraževanj pa bodo predvidoma razpisane novembra. Mladi umetniki se bodo lahko izobraževali iz celega sveta in se bodo lahko učili praktičnih del, nastopanja, mreženja in pridobivanja znanj strokovnjakov.

Ime projekta je navdih Ljubljane, vsem znano Tromostovje v centru, ki je tudi simbol mesta. Namen projekta je mladim umetnikom predstaviti uspešen prehod iz končanega študija v karierno obdobje. Projekt podpira Evropska Unija, ki je prispevala tudi finančna sredstva za štiriletni program usposabljanj (iz programa EU za kulturo Creative Europe). Ostali podporniki so še Mestna občina Ljubljana, Festival Ljubljana in ostali sponzorji.

Vir: https://misli.sta.si/

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.