Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za šolsko mladino in starše

Dan za kariero oz. dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za šolsko mladino in starše, katerega pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije bo potekal v četrtek, 26. 11. 2015. ob 16ih.

Na enodnevnem dogodku slovenska podjetja odprejo svoja vrata šolski mladini in njihovim staršem ter jim prikažejo delovne procese, delovna mesta in način dela v realnem svetu. Dan za kariero je nastal na podlagi informacij podjetij o težavah, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju. Partnerja dogodka sta Zavod RS za zaposlovanje in Zavod RS za šolstvo.

Glavni cilj projekta je učencem in njihovim staršem ponuditi čim več informacij o samem delu v določenem podjetju, razbiti stereotip o »manj« in »bolj« cenjenih poklicih, seznaniti mladino in starše o bolj zaželenih, perspektivnih poklicih, ki jih gospodarstvo potrebuje. Mladina nekaterih poklicev ne pozna dovolj dobro, zato je pridobitev teh informacij lahko bistvenega pomena. Kot običajno se večina srednješolcev redkeje odloči za srednje poklicno oz. naravoslovno tehnično izobraževanje. Dan odprtih vrat pa je namenjen prav temu, seznanjanju mladih o vseh poklicih.

Še posebej so dobrodošli starši, saj imajo pomembno vlogo pri odločanju svojih otrok v nadaljnjo izobraževanje, vendar imajo pogosto premalo ali pa niti nimajo informacij o poklicih, pogojih dela in trgu dela.

Prijava:

Na seznamu sodelujočih podjetij po regijah, preverite njihove opise in dejavnosti ter si rezervirajte svoj obisk. Števila prostih mest so omejena, zato pohitite s prijavo.

Vir: Dan za kariero

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.