Čas je, da posodobite svoj LinkedIn profil

Družbeno omrežje LinkedIn je te dni prenovilo svojo grafično podobo in prav tako nekatere funkcionalnosti, ki ponujajo enostavnejše pregledovanje vsebin.

Na prenovljenem LinkedIn profilu so v ospredju vsebine, to so prispevki uporabnikov, deljenja mnenj posameznikov. Če redno uporabljate Facebook, vam bo prenovljen LinkedIn zelo všeč.

Enostaven za uporabo kot Facebook

Največja sprememba se opazi že na vstopni strani, kjer je posameznikov profil viden na levi strani, poleg pa se izpiše število ogledov vašega profila in število ogledov vaših člankov (če ste jih objavili). Ostale objave posameznikov so vidne na sredini, na desni strani pa so oglasi.

Tudi pisanje in pregledovanje sporočil je zdaj bolj vidno in pregledno, sporočila se namreč kažejo spodaj v desnem kotu kot posamezno pogovorno okno. Namizna verzija LinkedIn omrežja je postala veliko bolj podobna mobilni različici, ki so jo prenovili lansko leto. Po LinkedIn statistikah se kaže, da preko mobilnika na LinkedIn dostopa kar 60 odstotkov uporabnikov. Navajajo tudi, da kar 94 odstotkov kadrovikov potencialnega kandidata poišče in preveri na LinkedIn-u.

Na LinkedIn v bližnji prihodnosti tudi obljubljajo, da bodo dodali koledar, kamor si bodo uporabniki lahko vpisovali opomnike, sestanke in druga opravila.

Dodajanje članka ali bloga je zdaj precej enostavno, saj v eno objavo lahko združite tekst in sliko, pred končno objavo vsebine pa LinkedIn poziva k deljenju vsebine med svojo mrežo uporabnikov. Cilj tovrstnega komuniciranje je spodbujanje uporabnikov h komuniciranju, deljenju mnenj in razvoju novih idej - torej k temu, da se uporabniki čim dlje zadržijo na strani.

Kako torej izboljšati vaš LinkedIn profil

1. Posodobite svojo profilno fotografijo

Če je vaša fotografija stara že nekaj let, je čas, da jo zamenjate z novejšo. Pametno je tudi, da dodate fotografijo v ozadje, ki naj izraža vas ali vaše delo, podjetje. Poglejte si primere fotografij, ki niso primerne za vaš Linkedin profil. 

2. Prečistite vse podatke

Skrbno preglejte vse, kar ste napisali v vaš profil in nekatere podatke izbrišite, dodajte oziroma posodobite. Predvsem v ospredje postavite dve zadnji delovni izkušnji, starejše pa skrajšajte toliko, da ne bodo izstopale, navedite zgolj podatek o delodajalcu in delovnem mestu. Enako velja za vaša znanja, kompetence ter za priporočila, projekte, nagrade itd. Naj bodo tudi te vsebine v koraku s časom, saj vam lahko prej škodijo kot koristijo.

3. Previdno pri izbiri vsebin

V vašem profilu so zdaj dobro vidni vaši zadnji zapisi, deljenja objav in všečkanja, zato raje prej dobro premislite, katere vsebine boste objavljali in delili. Ne pozabite, da je LinkedIn še vedno poslovno družbeno omrežje.

4. Mrežite se

Posodobljeno komuniciranje z uporabniki preko sporočil vam omogoča lažje komuniciranje z novimi stiki, zato nikar ne bodite sramežljivi pri iskanju novih kontaktov in skupin. Poiščite nove skupine in bodite v njih čim bolj aktivni, priporočila LinkedIn strokovnjakov so, da se včlanite v 50 skupin. Redno tudi objavljajte zanimive vsebine in delite mnenja ostalih uporabnikov v vaši mreži.

Vir: topjob.finance.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.