Zakaj potrebujemo piškotke?

S 15. junijem 2013 bo po zakonu moralo vsako spletno mesto ponuditi svojim uporabnikom obvestilo o piškotkih, ki jih uporabljajo oz. za nekatera dobiti tudi vašo privolitev.

Tudi portal mojaZaposlitev.si ni izjema, kjer smo dodali možnost izbire in sicer ali se strinjate z uporabo piškotkov na našem portalu ali jih želite blokirati.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI OK?

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Kako vse vam piškotki pomagajo in marsikaj postorijo oz. si zapomnijo namesto vas, pa mogoče niti ne veste:

- zapomnijo si izbrane kriterije, ki jih izberete, ko iščete ustrezna prosta delovna mesta (si predstavljate, da bi morali vsakič znova, ko bi se vrnili na seznam prostih delovnih mest, obkljukati svojo regijo in želeno področje dela?)

- vestno pripravljajo seznam zadnjih ogledanih oglasov, ki je zapisan v desnem robu, tako da hitro in brez dodatnega iskanja najdete že ogledana prosta delovna mesta

- imamo piškotek, ki se zelo dobro spozna na tehnične naprave in tako točno ve, da vam mora prikazati mobilno verzijo portala, če naš portal obiščete preko pametnega telefona

- spremljajo vaš obisk, tako da vemo, katere vsebine so za vas še posebej zanimive in se jih trudimo še dodatno obogatiti in podati še več koristnih informacij iz določenega področja

in še kakšni bi se našli.

KAJ SE ZGODI, ČE BLOKIRAM PIŠKOTKE?

Če se odločite, da ne želite naložiti naših piškotkov, ne boste mogli koristiti nekaterih funkcionalnosti, ki jih naš portal omogoča. Kot smo že omenili nekaj prednosti piškotkov - se vam v primeru blokiranja le teh ne bodo shranjevali zadnji ogledani oglasi, vedno znova boste morali vnesti kriterije iskanja po prostih delovnih mestih in tako dalje. Na splošno bo v veliki meri samo delovanje še vedno na voljo, le nekatere dodatne funkcionalnosti bodo okrnjene. 

KAKO LAHKO SPREMENIM NASTAVITVE?

V levem kotu spodaj vam je na voljo ikonca piškotka, kjer lahko kadarkoli spremenite svojo nastavitev, kar pomeni, da lahko kadarkoli naknadno blokirate piškotke oz. jih dovolite in pričnete uporabljati portal v popolni in celoviti funkcionalnosti. 

Pomembno! Vašo odločitev in nastavitve glede piškotkov si bo portal zavedel s pomočjo piškotka. 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.