Z izumi do novih delovnih mest

Poleg štiri dnevne razstave aktualnih izumov samostojnih izumiteljev, ki se bo odvijala na Čopovi ulici v atriju Pošte Slovenije, bo prvi dan potekalo tudi brezplačno izobraževanje na temo, kako uspešno unovčiti svoj izum in se samostojno podati na pot podjetništva.

V središču Ljubljane na Čopovi ulici bo v atriju Pošte Slovenije od 7. do 10. oktobra 2014 na ogled
razstava aktualnih izumov samostojnih izumiteljev. Razstava bo odprta vsak dan od 9.00 do 19.00.


Na dan odprtja, 7.10.2014 pa se lahko udeležite tudi izobraževalnega programa, ki je še posebej namenjen:

  • samostojnim izumiteljem (individualnim izumiteljem in inovativnim podjetnikom), 
  • vsem, ki imajo inovativne ideje, a jih še niso uspeli uresničiti, 
  • brezposelnim mladim, ki razmišljajo o tem, da bi se sami podali na podjetniško pot.

Izobraževalni program v sklopu dogodka "Z izumi do novih delovnih mest" si lahko pogledate na povezavi: www.center-asi.si >

Vse, ki bi se radi udeležili izobraževanja, se prijavite po e-pošti inovatorji@gmail.com, in ne odlašajte, ker je število mest omejeno na 150.

Ključen namen dogodka:
Poleg tega, da si pri Centru ASI želijo slovenski javnosti, poslovnežem in investitorjem predstaviti najnovejše dosežke slovenskih samostojnih izumiteljev, si na dogodku želijo predvsem, da bi samostojne izumitelje povezali z brezposelnimi mladimi, ki iščejo svoje poslovne priložnosti.

Na 4-dnevni razstavi si bo mogoče ogledati preko 40 izumov. Veliko od teh je bilo podprtih s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija prek javnega razpisa INO 2013-2014 izumiteljem omogočilo brezplačno svetovanje in pomoč pri patentnih prijavah, ustanavljanju novih inovativnih podjetij in sofinancirano pomoč pri uvedbi novih izdelkov na trg. Člani ASI so v največji meri izkoristili pomoč pri patentiranju, zato si bo na razstavi mogoče ogledati vrsto patentiranih prototipov, nekaj pa tudi že končnih izdelkov, ki jih izumitelji pravkar začenjajo tržiti. Tako boste med drugim videli vse od nove igre za dva igralca, posebne izvedbe glasbenega instrumenta, kolesa na ročni in nožni pogon in katamarana na nožni pogon, do inovativnega sistema za polaganje keramičnih ploščic, čistilne naprave in nove krušne peči ...  

Organizator dogodka je ASI - aktivni slovenski inovatorji. Pokrovitelja dogodka pa sta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Pošta Slovenije.

Vir: center-asi.si


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.