Več kot 230 brezposelnih bo lahko pomagalo pri odpravljanju posledic žleda

Kot so naznanili na Zavodu se bo lahko v nov program usposabljanja gozdarjev in sekačev, ki bodo pomagali pri odpravljanju posledic nedavne ledene ujme, vključilo vsaj 234 brezposelnih.

V program gozdar / sekač se lahko vključijo brezposelne osebe s končano osnovnošolsko obveznostjo, ki opravijo ustrezen zdravniški pregled in izrazijo zanimanje za opravljanje tovrstnega dela. Brezposelni bodo tako pridobili certifikat NPK (nacionalne poklicne kvalifikacije), ki jim bo omogočil zaposlitev pri vseh izvajalcih, ki opravljajo sečnjo lesa.

Izobraževalni program traja 80 ur, od tega je 60 ur praktičnega dela. Srednja gozdarska in lesarska šola Postojne, kjer se program izvaja, zagotavlja tudi brezplačno izposojo potrebne zaščitne opreme: čevljev, čelad in zaščitnih hlač. Zavod za zaposlovanje predvideva, da se bo do junija v program vključilo vsaj 234 brezposelnih oseb, saj so tako potrebe kot tudi zanimanje med brezposelnimi osebami veliki.

Po podatkih Zavoda je bilo do sedaj v program vključenih 52 oseb - 16 jih je že pridobilo nacionalno poklicno kvalifikacijo, šest pa se jih je že tudi zaposlilo.

Vsi brezposelni, ki bi se želeli vključiti v program, se obrnite na Zavod preko elektronske pošte, po telefonu oz. osebno obvestite svojega zaposlitvenega svetovalca na uradu za delo Zavoda RS za zaposlovanje, kjer ste prijavljeni.

Vir: rtvslo.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.