Vas zanima svet programiranja?

S strani Evropske komisije je letos veliko pobude k učenju programiranja, tako da vsi, ki bi želeli narediti prve korake, vabljeni na različne delavnice.

Tako bo prva delavnica pod imenom Mozilla Webmaker potekala že v soboto, 16. avgusta na Prešernovem trgu 2. v prostorih Si.mobil Centra s pričetkom ob 9. uri.

Namen brezplačne delavnice Mozilla Webmaker, ki jo pripravlja neprofitna organizacija, ki je ustvarila brskalnik Firefox,  je spremeniti uporabnika spleta v ustvarjalca. Pomagati razumeti, kako splet deluje, in hkrati pokazati, kako lahko vsak postane tudi njegov soustvarjalec.

Ker je bilo zanimanja za delavnico ogromno in so mesta že povsem zasedena, je objavljen tudi že dodaten termin, ki bo potekal v soboto 30. avgusta v Ljubljani v prostorih Kiberpipe na Gosposvetski c. 2, s pričetkom ob 10. uri.

S seboj potrebuješ samo prenosnik in dobro voljo. Zaradi omejenega števila mest pa se je potrebno na delavnico prijaviti - in glede na zanimanje s tem nikar ne odlašajte!

Več o delavnici in prijava: mozilla.si/2-brezplacna-delavnica-mozilla-webmaker-v-ljubljani

V oktobru pa bo v znamenju Evropskega tedna programiranja pod okriljem Simbioze in Microsofta potekala delavnica Ypsilon Developers, ki bo trajala kar 8 dni in sicer od 11. do 18. oktobra 2014. Udeleženci se bodo učili uporabljati Visual Studio, osnovno programiranje v C# in pripravili svojo prvo Windows aplikacijo.

Več o sami delavnici pa boste našli na y-mladi.si

Na spletni strani codeweek.eu lahko spremljate seznam delavnic, ki bodo potekala v Sloveniji in sicer na povezavi: events.codeweek.eu

Vir: codeweek.wu, y-mladi.si, mozilla.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.