V jeseni vsaj 100 novih služb

Kljub slabim razmeram na trgu dela se službe najdejo in na podlagi raziskave portala Planet Siol.net naj bi bilo v jeseni razpisanih vsaj 100 novih delovnih mest.

Na podlagi prejetih odgovorov s strani posameznih slovenskih uspešnih podjetij so na portalu Planet Siol.net našteli najmanj 100 novih delovnih mest, če bo poslovanje potekalo po predvidenem pa še nekaj več. Prav tako bodo odpirali nova delovna mesta v tujini, kjer imajo svoje podružnice.

Eno izmed takih podjetij je tudi Krka, ki bo zaposlovala tako doma kot v tujini. Iskali bodo predvsem farmacevte in kemike, v tujini pa bodo zaposlovali zlasti tržnike in prodajnike.

Konkretne številke pri zaposlovanju so podali še v podjetjih: MOL Slovenija, med iskanimi bodo delavci na bencinskih servisih, v financah, kontrolingu in analizi, Cinkarna Celje, Zavarovalncia Tilia in Luka Koper.

Potem je tukaj še nekaj podjetij kot so Tab, Domel, Gen-I, Cetis in Hella Saturnus, ki bodo zaposlovali predvsem na podlagi uspešno sklenjenih poslov, ki so v dogovoru oz. po posameznih projektih.

Vir: Planet Siol.net

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.