Uspešno zaključen že 14. Zaposlitveni izziv

Pred nekaj dnevi, natančneje 7. novembra, se je uspešno zaključil že
14. Zaposlitveni izziv, tokrat z družbo Lotrič Meroslovje d.o.o., ki je na delovno mesto programerja zaposlila kandidata, ki se je najbolje odrezal pri zadani problemski nalogi podjetja.

Zaposlitveni izziv je sicer projekt spodbujanja zaposlovanja brezposelnih oseb in iskalcev zaposlitve pri najboljših zaposlovalcih. Poteka s tekmovanjem izbranih kandidatov (brezposelnih in drugih iskalcev zaposlitve, prijavljenih pri Zavodu) z ustrezno izobrazbo in delovnimi izkušnjami glede na prosto delovno mesto, ki ga objavi sodelujoče podjetje, kandidati pa se med seboj pomerijo v reševanju problemske naloge. Najboljši med izbranimi kandidati, ki z odličnostjo reši nalogo, dobi priložnost za zaposlitev pri delodajalcu.

Zmagovalec 14. Zaposlitvenega izziva je postal računalniški tehnik Tajo Oranič, ki je pokazal največ znanja programskega jezika pri izdelavi prototipa nadzornega sistema.

O prostem delovnem mestu podjetja Lotrič Meroslovje je bilo obveščenih nekje 200 izbranih kandidatov. S pomočjo Območne službe Zavoda Kranj (OS KR) v sodelovanju z Območno službo Ljubljana so izvedli postopke izbora in testiranja kandidatov, kjer je bilo potem na uvodno predstavitev projekta Zaposlitveni izziv povabljenih 22 ustreznih in motiviranih oseb. Z 11 kandidati je Zavod po razgovorih in pregledu življenjepisov opravil ustrezne psihološke teste osebnostnih lastnosti, interesov in sposobnosti.

V ožji izbor se je uvrstilo 8 oseb, ki so se 24. 10. 2014 na sedežu podjetja udeležile »dneva odprtih vrat v družbi Lotrič Meroslovje«, kjer so zainteresiranim kandidatom predstavili podjetje ter jih seznanili s problemsko nalogo. Vseh 8 kandidatov se je na koncu tudi odločilo, da se preizkusijo v njenem reševanju, 3 pa so bili izbrani kot finalisti.

V podjetju Lotrič Meroslovje so nad načinom pridobitve novega sodelavca zelo zadovoljni, prav tako pohvalijo celovit strokoven pristop partnerjev pri tem projektu, to sta Zavod RS za zaposlovanje in Združenje Manager. 

Vir: Zavod RS za zaposlovanje; lotric.si


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.