Slovenski kadrovski kongres 2013 je za nami

Tudi letos smo se udeležili osrednjega slovenskega dogodka za kadrovske in HRM strokovnjake, kjer je poleg zanimivih predavanj potekala tudi podelitev priznanj SKZ, priznanja za Kadrovskega managerja 2013 in za Kadrovski up 2013.

Osrednja tema letošnjega kadrovskega kongresa, ki je potekalo 18. in 19. aprila v Portorožu, je bila preobrazba kadrovske funkcije. Če kdaj, potem pomembnost kadrovske funkcije stopa v ospredje danes. Poslovni svet se postavlja v nove tirnice, katerih globino vrezuje človeški kapital in ne finančni.  

Tako so na slovenskem kadrovskem kongresu:

  • govorili o preobrazbi naše dejavnosti v smeri merjenja in povečevanja vrednosti ter umestitve v strateški zemljevid prihodnosti;
  • prisluhnili, kaj vodstvo pričakuje od nas;
  • posvetili čas tudi sebi in iskali notranje vire za sprožitev sprememb v zunanjem okolju.

Svoje poglede na to, kaj vodilni managerji pričakujejo od kadrovske funkcije, so na okrogli mizi delili vodilni nekaterih slovenskih podjetij. O kadrovski funkciji kot prvem ogledalu podjetja pa je kot uvod v kadrovski kongres spregovoril prvi mož Luke Koper Bojan Brank.

Na dvodnevnem dogodku smo bili prisotni tudi predstavniki portala mojaZaposlitev.si, kjer smo vas že tradicionalno posladkali z osvežilnimi jagodami. Spremljali smo seveda tudi podelitev kadrovskih priznanj, ki so letos zasluženo prišle v roke sledečih:

Priznanje Kadrovski manager 2013 je prejela direktorica kadrovskih in splošnih zadev v BSH Hišni aparati Sonja Špoljarić.

Kadrovski up 2013 za najboljše znanstveno-raziskovalno delo s tega področja je prejela Lea Pfajfar.

Slovenska kadrovska zveza je za aktivno in uspešno delo na kadrovskem področju podelila priznanji Andreju Kohontu in Veri Aljančič Falež. Srebrno plaketo za uspehe pri razvoju kadrov je prejela Irena Vodopivec, zlata plaketa za življensko delo pa je pripadla Vandi Pečjak, dosedanji predsednica Slovenske kadrovske zveze. Slednjo je nasledil Rok Zupančič, izvršni direktor za kadre in pravo v Mercatorju, ki bo vodenje Slovenske kadrovske zveze uradno prevzel 1. julija.



Vir: dnevnik.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.