Prostovoljstvo - kje in kako pričeti?

Bi tudi vi želeli del svojega časa nameniti prostovoljskemu delu, pa ne veste kje sploh poiskati tovrstno delo in na koga se obrniti?

Prostovoljstvo je v Sloveniji predvsem v zadnjem času v porastu, vse več ljudi se odloča za tovrstvno delo, nekateri to počnejo v svojem prostem času, veliko pa je tudi brezposelnih, ki na ta način ostanejo aktivni in se počutijo koristne ter kot sami pravijo imajo tudi več energije in volje pri nadaljnem iskanju službe.Prav tako je Sloveniji tudi že nekaj posameznih podjetij, ena izmed njih je Studi Moderna, ki spodbujajo svoje zaposlene k prostovoljstvu sčimer kažejo svojo družbeno odgovornost, zaposleni pa se med seboj povežejo in utrjujejo svojo pripadnost organizaciji. (vir: dnevnik.si)

Skorajda ni dobrodelne organizacije, lokalnega mestnega organizatorja in ostalih društev, ki bi se branile pridnih in pozitivnih oseb v svojih vrstah. Vendar je tudi te potrebno spoznati. Vsekakor vam priporočamo, da malo pobrskate po internetu in poiščete tovrstne klube in društva, ki so v vašem kraju.

Če še vedno nimate ideje pa vam je lahko v veliko pomoč tudi portal prostovoljstvo.org, ki je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Kot so zapisali na svoji strani: "osrednja dejavnost Slovenske filantropije je promocija prostovoljstva, saj verjamemo, da lahko s prostovoljstvom vsi prispevamo k boljši in bolj strpni družbi, ki temeljina spoštovanju vseh, ne glede na osebne in življenjske okoliščine."

Na portal se lahko registrirate tako posamezniki, ki želite postati prostovoljci kot prostovoljske organizacije. Več o prostovoljstvu pa na prostovoljstvo.org >>

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.