Pravo za vse - brezplačni pravni nasveti

Skupina absolventov Pravne fakultete Univerze iz Maribora je postavila portal Pravo za vse, kjer brezplačno pomagajo s pravnimi nasveti vsem, ki se nanje obrnejo.

Projekt, ki so ga poimenovali Pravo za vse, je realizacija njihove vizije, kako bi lahko s svojim znanjem pomagali ljudem v težkih situacijah ali v dilemah, kjer sami ne poznajo vseh pravnih možnosti ali rešitev.

Obenem pa ti pravni absolventje, trenutno jih je v skupini 12, svoje fakultetno znanje bogatijo z izkušnjami in dejanskimi primeri iz življenja. Vsekakor njihova vloga ne nadomesti vloge odvetnika, vendar pa lahko pomagajo veliko s konkretnimi odgovori in svetujejo povsem objektivno glede na zakon. Marsikdo včasih potrebuje le odgovor, podkrepljen z zakoni ali naveden možnosti, ki jih ima na voljo za dano situacijo.

Skupina mladih bodočih pravnikov ima tudi notranji sistem preverjanja, predno podajo odgovor uporabniku, ki je svoje vprašanje zastavil v rubriki Zastavi vprašanje na portalu pravozavse.si. Tako je vsak pripravljen odgovor pregledan še s strani dveh študentov in če slučajno pride do navzkrižnih mnenj, se obrnejo tudi na starejše in izkušenejše kolege ali profesorje.

Kot so v intervjuju zapisali v časopisu Mladina, je največ vprašanj iz "dednega, izvršilnega in družinskega prava, kar je posledica časov, v katerih živimo. Veliko ljudi ima težave z dolgovi, grozi jim izvršba in jih zanima, kakšne možnosti še imajo. Precej vprašanj se nanaša na ločitve in delitev premoženja".

Torej če imate pravno vprašanje ali potrebujete nasvet, se lahko obrnete na nadobudne bodoče pravnike, ki z veseljem pomagajo in prenašajo svoje znanje v prakso. Njihov projekt in nesebična pomoč bi bila lahko dober zgled tudi drugim fakultetam in absolventom, saj na ta način vsi veliko pridobijo.



Vir: pravozavse.si


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.