OECD pravi, da so Start-up podjetja ključna za gospodarsko prihodnost

Glede na poročanje Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj so mlada zagonska podjetja ključnega pomena pri ustvarjanju novih delovnih mest.

Kot lahko preberemo na portalu Dnevnik.si naj bi raziskava The Science, Technology and Industry Scoreboard 2013 pokazalai, da so ravno Start-up podjetja, mlajša od petih let, v zadnjem desetletju ustvarila polovico novih delovnih mest. V času gospodarske krize, ko so se v starih podjetjih delovna mesta zapirala eno za drugim, so ta mlada podjetja pospešeno odpirala nova. 

Kar so želeli izpostaviti z omenjeno raziskavo je to, da so mlada podjetja tista, ki ustvarjajo dodano vrednost in nova delovna mesta in s tem opozoriti vlado, naj dobro premislijo, kako bi izpeljali nove reforme, ki bi mladim podjetjem omogočale boljše pogoje za uspeh. Ker trenutno se zdi, da se država še vedno v veliko večji meri trudi reševati potapljajoča se stara podjetja namesto da bi svoja sredstva preusmerili v mlade, inovativne in perspektivne podjetniške ekipe. 

Sicer z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) obljubljajo, da bodo v prihodnje poleg že uveljavljene pomoči razvijali tudi nove oblike za spodbujanje mladih podjetij.

Več podrobnosti o tem, kako je Ustvarjanje delovnih mest v rokah mladih podjetij pa v članku portala Dnevnik.si >

Vir: dnevnik.si


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.