Nova olajšava za zaposlitev brezposelnih mladih

S 1. novembrom tega leta bo v veljavo stopila še ena olajšava za zaposlitev mladih, ki so vsaj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi.

Tako bodo delodajalci, ki bodo za nedoločen čas zaposlili mlajše od 30 let, kateri so bili najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi, lahko zanje uveljavljali  2 letno oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Velja za pogodbe o zaposlitvi, sklenjene v obdobju med 1. 11.2013 in 31. 12. 2014.

Kot je zapisano na spletni strani Zavoda za zaposlovanje

Delodajalci uveljavljajo oprostitev plačila prispevkov na podlagi Zakona o interventnih ukrepih na področju trga dela in starševskega varstva (ZIUPTDSV), ki je bil sprejet letošnjega julija.

Oprostitev plačila se nanaša na prispevke delodajalca za socialno varnost, ki vključujejo prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za starševsko varstvo in zavarovanje za primer brezposelnosti.

Oprostitev plačila prispevkov uveljavljajo za prvi dve leti zaposlitve. Takšno zaposlitev morajo ohraniti najmanj 24 mesecev neprekinjeno. Delodajalci uveljavljajo oprostitev plačila prispevkov pri Davčni upravi RS (DURS-u), ki je pristojna za to področje.

Mladi, za katere delodajalci uveljavljajo oprostitev plačila prispevkov, imajo enak obseg pravic iz navedenih socialnih zavarovanj, kot če bi bili prispevki delodajalca za socialno varnost dejansko plačani.

Vir: Zavod za zaposlovanje


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.