Nov šolski program za cevarja

Mariborska območna služba Zavoda RS za zaposlovanje je v sodelovanju s tamkajšnjim šolskim centrom in delodajalci uspela oblikovati nov program - smer cevar. V program pa se lahko vključijo brezposelni in tako pripravijo na nov poklic,ki je v tem trenutku zelo iskan.

Cevarji so na trgu dela skoraj izkoreninjeni, tisti, ki še imajo tovrstno znanje, pa so vroča roba za podjetja, saj je povpraševanje po njih vse večje. Skorajda ni dneva, ko ne bi bilo razpisano kakšno prosto delovno mesto za ta poklic. Pri nas pa formalnega poklicnega izobražavanja za to smer ni.

Iz tega razloga so se povezali štajerski Zavod, Šolski center Maribor in predstavniki podjetja Hidromont ter tako oblikovali 180 urni program, ki omogoča tovrstno izobraževanje in usposabljanje na nov poklic, posledično pa omogoča brezposelnim pridobiti poklic, ki je trenutno dejansko zaposljiv. Kot pravijo na Zavodu so vsi kandidati, ki so program cevar uspešno končali, zaposlitev dobili v nekaj tednih. Program poteka že od lanske jeseni, v celoti pa ga sponzorira Zavod RS za zaposlovanje in za enkrat se je izkazal za zelo uspešnega.

Kar niti ni presenetljivo - gotovo je še veliko poklicnih smeri, katerih primanjkuje na trgui dela, zanje pa ni nobenih formalnih izobraževanj. Glede na trenutne razmere pa bo vsak vesel novega izobraževanja za poklic, ki mu bo dejansko prinesel tudi delo. Upamo, da se bodo tako uspešno povezali vsi trije glavni dejavniki po celi Sloveniji, torej: Zavod, šolstvo in podjetja, ki znajo iz prve roke povedati, katerega kadra primanjkuje in prilagoditi nadaljne programe tem potrebam.

Vir: Dnevnik.si

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.