Le tretjina zaposlenih je tudi resnično zavzetih

Zavzetost ni enako motiviranosti in dobremu vzdušju, je tisto nekaj več, zaradi česar je podjetje uspešnejše. Bi radi začutili več zavzetosti v vaši organizaciji?

Ameriško raziskovalno podjetje Gallup je v lanski raziskavi prišlo do rezultata, da so le trije od desetih zaposlenih resnično predani uspešnosti podjetja un usmerjeni v doseganje zastavljenih ciljev.

Pogosto govorimo o motiviranosti zaposlenih in pomembnosti dobrega vzdušja, vendar četudi vse to dosežemo, še ne pomeni, da smo dosegli tudi zavzetost pri zaposlenih. Sodelavce lahko motiviramo na več načinov - z različnimi denarnimi nagradami za uspeh, priznanji, možnostjo dodatnega izobraževanja, gibljivim delovnim časom itd. Prav tako lahko veliko naredimo za dobro vzdušje znotraj ekipe, nekoliko težje pa je vplivati na čustva zaposlenih, da naj čutijo in dihajo skupaj s podjetjem, se potrudijo za dosego ciljev, samostojno razmišljajo in razvijajo ideje za še boljši uspeh. V bistvu čutijo celovito odgovornost za delo in do njega razvit odnos, kot bi šlo za njihovo lastno podjetje.

Kot je Gallupova raziskava tudi pokazala imajo podjetja, ki imajo zavzete sodelavce, večjo produktivnost, učinkovitost pri vključevanju sodelavcev pa je veliko večja v primerjavi s korporativno politiko, kot so na primer fleksibilni delovnik in dopusti ter nagrade. Seveda ne smemo zanemariti, da smo si ljudje različni in so potrebne različne strategije.

Vsekakor je glavna naloga za dosego zavzetosti sodelavcev na ramenih managerjev in drugih vodij, ki lahko s pravilnim pristopom in predvsem s svojim zgledom podvojijo število zavzetih. 

Bi radi začutili več zavzetosti v vaši organizaciji?

Razmišljate, kaj narediti, da bi bili sodelavci bolj predani? Se ne želite zadovoljiti z »zadovoljnimi« sodelavci, ampak bi bili radi obkroženi z »zavzetimi« posamezniki?

Potem se lahko udeležite brezplačne Konference o zavzetosti, ki bo potekala v torek, 30. septembra 2014 v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Dogodek organizirata Slovensko društvo za odnose z javnostmi in Slovenska kadrovska zveza ter KOKA (delovna skupina PRSS in SKZ za zbliževanje komunikacijske in kadrovske stroke).

Kaj pa program? 

Nada Zupan z Ekonomske fakultete nas bo vpeljala v razumevanje zavzetosti sodelavcev in pojasnila, kako zavzetost vpliva na uspešnost organizacij. 

Eva Boštjančič s Filozofske fakultete bo razkrila psihološki uvid: kaj vpliva na odnos posameznika do dela in zavzetosti. 

Poleg tega boste spoznali odlične slovenske in mednarodne prakse organizacij, ki so že našle pravo pot do zavzetosti: Domel, Si.mobil, Danfoss in Goodyear Dunlop Sava Tires

Za več informacij kliknite na povezavo: Konferenca o zavzetosti >

Vir: dnevnik.si; PRSS 


Preberite tudi:

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.