Katere države imajo najbolj zadovoljne zaposlene?

Na podlagi ankete, ki jo je Randstad Workmonitor opravil v 32 različnih državah po svetu, so ugotovili, kje so zaposleni najsrečnejši.

Na spodnjem diagramu si lahko ogledate, katere države imajo najbolj zadovoljne zaposlene in katere najmanj. Obenem pa so poleg zadovoljnosti zaposlenih merili tudi zadovoljstvo strank po posameznih državah. Žal v anketo Slovenija ni bila vključena, kljub temu pa so rezultati zanimivi.

Visoko na lestvici z najbolj zadovoljnimi zaposlenimi kot tudi strankami so se znašle države Kanada, Avstralija in Nemčija. S tem ko se na drugi strani Francija, Turčija in Kitajska niso ravno najbolje odrezale, tako je kar nekaj nezadovoljnih delavcev kot razočaranih strank nad storitvami v svoji državi.

Kljub temu, da se rezultati nekoliko razlikujejo pa vendar v splošnem še vedno velja, kar je potrdila tudi opravljena anketa, da je za zadovoljstvo strank v prvi vrsti potreben zadovoljen zaposlen.

In kdo je velika zmagovalka? Na podlagi ankete je titulo najbolj zadovoljnih zaposlenih prejela Danska, saj je kar 35% vprašanih svojo službo opisala kot z zelo zadovoljivo.

Vir: The Undercover Recruiter

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.