Katera podjetja bodo v tem letu zaposlovala?

Najbolj iskani kadri bodo elektroinženirji, IT strokovnjaki, kemiki in farmacevti, v vsakem podjetju pa naj bi bili vedno dobrodošli dobri tržniki.

V časopisu Finance so objavili kratko raziskavo med peščico večjih slovenskih podjetij in sicer koliko kadrovskih razpisov predvidevajo v letošnjem letu in s katerega področja bodo potrebovali nove sodelavce.

V podjetju Danfoss Trata do konca leta načrtujejo zaposliti 20 novih sodelavcev, iskali pa bodo predvsem inženirje strojništva in druge tehnične strokovnjake v oddelku raziskav in razvoja, kakovosti in tehnologije ter ekonomiste in podobne netehnične smeri za delovna mesta na področju upravljanja dobavne verige, nabave, produktnega vodenja ter prodaje in trženja. 

Velike načrte za zaposlovanje ima Krka, saj predvidevajo kar 78 zaposlitev delavcev z univerzitetno izobrazbo ter 37 z visoko strokovno izobrazbo. Delovna mesta bodo predvsem za izobrazbo smeri kemija in farmacija ter druge narovoslovne in družboslovne smeri.

Tudi v HellaSaturnus bodo največ novega kadra iskali na oddelku razvoja in sicer s področja strojništva ter nekaj elektronikov in fizikov, nameravajo zaposliti 33 novih sodelavcev.

Atlantic Grupa (Droga Kolinska in Atlantic Trade) bo predvidoma odprla približno 10 prostih delovnih mest, ki bodo predvsem na področju prodaje (pospeševalec prodaje) in financ (planer analitik, strokovni sodelavec v kontrolingu).

V Gorenju bodo iskali nekje 10 sodelavcev, ki bodo sodelovali predvsem pri razvojnih projektih in bodo imeli imeli delovne izkušnje iz strojništva in elektro smeri.

Veliko bolj splošne zaposlitve predvidevajo v podjetju Jata Emona, kjer bodo nove priložnosti predvsem posledica običajnega pretoka zaposlenih in upokojitev. S področja ekonomije ter finančno-računovodskega sektorja bo nekje 10-15 novo zaposlenih, potrebovali pa naj bi tudi 12 proizvodnih sodelavcev in upravljavcev strojev.

Nove delavce v proizvodnji bodo potrebovali tudi v podjetju Impol in sicer 10-15 delavcev z izobrazbo kovinarske in elektro stroke.

V podjetju Eti konstantno iščejo sodelavce s področja konstruiranja orodij, zaradi širitve pa je trenutno na voljo tudi delovno mesto vodje prodaje na Madžarskem.

Domel namerava v letošnjem letu zaposliti predvsem svoje štipendiste s strojne in elektro smeri.

V Mercatorju predvidevajo, da bodo predvsem zaradi odhodov delavcev zaradi upokojitve ali sporazumnega prenehanja, zaposlili nekje 100 novih sodelavcev, predvsem prodajalce, mesarje in natakarje. 

Nekoliko manj zaposlitev kot leta poprej za letošnje leto načrtujejo v Halcomu. Iskali bodo predvsem IT strokovnjake kot so spletni razvojni inženirji in tehnične projektne vodje. Trenutno iščejo projektnega vodjo za vodenje mednarodnih projektov.

Tudi v podjetju SRC bodo iskali strokovnjake s področja različnih informacijskih tehnologij, predvsem za delovna mesta kot so razvojni inženirji različnih programerskih jezikov, načrtovalci informacijskih sistemov in sistemski inženirji.

Vir: časopis Finance

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.