AJPES objavil letna poročila za leto 2012!

Javna agencija Ajpes je objavila letno poročilo, ki zajema bilance in poslovne izide posameznih podjetij za leto 2012.

Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) je javna agencija za zagotavljanje javnih in drugih podatkov o poslovnih subjektih v državi, to je na enem mestu zbirati, obdelovati in iz enega mesta objavljati in posredovati podatke o poslovnih subjektih vsem upravičencem ali naročnikom in pri tem zagotavljati kar največjo družbeno učinkovitost in uspešnost izvajanja javne službe.

Vsi pravni subjekti morajo potrebne informacije in podatke posredovati na AJPES in sicer:

  • Gospodarske družbe in zadruge kot tudi samostojni podjetniki (razen samostojnih podjetnikov, ki so obdavčeni na podlagi ugotovljenega dobička z upoštevanjem normiranih odhodkov) predložijo podatke za državno statistiko in za javno objavo do konca marca za preteklo koledarsko leto.
  • Pravne osebe javnega prava (določeni in drugi uporabniki enotnega kontnega načrta) predložijo podatke za državno statistiko in za zagotovitev javnosti do konca februarja za preteklo koledarsko leto.
  • Društva in zveze društev (vključno z društvi s statusom invalidske organizacije) predložijo podatke za državno statistiko in za zagotovitev javnosti do konca marca za preteklo koledarsko leto.
  • Nepridobitne organizacije - pravne osebe zasebnega prava (ustanove, politične stranke, sindikati, itd.) predložijo podatke za državno statistiko in za zagotovitev javnosti do konca februarja za preteklo koledarsko leto. 
  • Prostovoljske organizacije, ki so vpisane v vpisnik prostovoljskih organizacij, istočasno s podatki iz letnega poročila za namen državne statistike pripravijo poročilo o prostovoljstvu, na enotno predpisanem obrazcu.

Tako je na spletnih straneh AJPES-a vsem registriranim uporabnikom na voljo brezplačen vpogled v poslovanje posameznih družb za preteklo leto.

Vir: AJPES

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.